Nahrávám...
Zpět

KURZ PŘÍPRAVY KÁVY „BARISTA“

12. – 13. června 2017 probíhal na středisku gastronomických služeb základní kurz přípravy kávy „Barista“. Kurzu se zúčastnilo 13 žáků 1. ročníků oborů Hotelnictví a Kuchař-číšník. Lektor společnosti Café Art, pan Michal Křižka, žáky seznámil mmj. s původem kávy, pěstování kávovníků, sběrem a zpracování kávových třešní. Seznámil žáky s odrůdami kávy, které jsou pro přípravu nejběžnější, jak jednotlivé rozeznat a také jak poznat správně upražená kávová zrna. Poté probíhala degustace několika druhů kávy z různých zemí původu.  Nezbytnou součástí kurzu je také baristická terminologie, předvedení a práce s profesionální baristickým přístrojem, příprava kávy od jejího namletí až po lahodný šálek výborně připravené kávy. Žáci si též vyzkoušeli šlehání mléka a přípravu cappuccina. Všem přítomným žákům se povedl závěrečný výstup tohoto kurzu. Odměnou jim bylo kromě certifikátu i ocenění a pochvala pana Křižky. Pevně doufám, že nově nabyté vědomosti a dovednosti žáci zúročí ve svém profesním životě. Poděkování patří také sdružení rodičů při SŠSaŘ, které přispělo finanční částkou 200,- Kč k úhradě  kurzu.

 

Kolektiv učitelů odborného výcviku